Ock

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durumlarda Eğitim Daire Başkanı Sayın Cihan Kıvanç, Piktes Proje Direktör Yardımcısı Sayın Doğan Onur Köksal,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımiz Sayın Vasıf Munis , değerli Ankara Ofisi ve Gaziantep Ofisi Çalışan Ekip arkadaşlarımız okulumuza ziyarette bulundular.

Okulumuz 2023 Yılı Aralık Ayı Dergisi ''Böcük'' Yayınlandı

Ock

Aday öğretmenlerimizle birlikte Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi'nde geçirdiğimiz keyifli günü paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada, öğrencilerimize ilham verici deneyimler sunmak ve yaratıcı düşünceyi teşvik etmek adına bir araya geldik. Bilim ve Sanat Merkezi, sadece öğrencilerimize değil, aynı zamanda öğretmenlerimize de sonsuz olanaklar sunuyor. Bugün gördüğümüz projeler ve etkinlikler, eğitimdeki vizyonumuzu daha da genişletmemize yardımcı oldu. Yaratıcı düşünce ve keşif dolu bir gelecek için bir aradayız! #Eğitim #BilimVeSanat" #EğitimdeYenilik @sahinbeybilimsanat

@sahinbeyilcemem

@gaziantep_il_mem

Ara

Tarih 25 Aralık! Gaziantep'ten zafer ve özgürlük nidaları yükseldi!

Bu özel güne ithafen öğrencilerimizin 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu konulu resim yarışması sonuçlandı.

Dereceye giren resimlerimiz okulumuz giriş katında sergiye açıldı.

İlk 3 sırada dereceye giren öğrencilerimiz;

1. Zeynel ABİDİN 3/B

2. Yaren BALTECİ 3/İ

3. Merve SAYMEN 3/B

Katılan ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzun Erasmus + proje yürütme ekibi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İngilizce öğretmenimiz İrem Yılmaz Kıvrak ve sınıf öğretmenimiz Vedat Sarı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu Erasmus + eğitiminden aldıkları notları ekibimiz ile paylaştılar.

Kendilerine ve proje ekibimize teşekkür ediyoruz. Güzel çalışmalar bizleri bekliyor. :)

Ara

Öğrencilerimizin yaparak-yaşayarak öğrenmeleri eğitimdeki temel amaçlarımızdandır. ️

Bu doğrultuda okulumuz Öğrenci Meclisi üyeleri, geri dönüşüm ile ilgili drama gösterisi sergileyerek sınıflarımıza bilgilendirme yaptılar. Su elçimiz Zehra Nisa Sönmez su tasarrufu ilgili neler yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Öğrencilerimiz hem konu hakkında farkındalık kazandı hem de keyifli vakit geçirdiler.

Ara

Okulumuz 3-B sınıfı öğrencileri oluşturmuş oldukları kitap kulübünde bu hafta yazar Nihan Temiz'in Kahraman Burunlar adlı kitabını okudu. Yazarla buluştu.

Kitabı okuyan öğrencilerimiz merak ettiklerini sordu.

Yazar Nihan Temiz öğrencilerimizin sormuş olduğu soruları cevapladı.

Ara

3/İ Sınıf Öğretmenimiz Zühal Divriklioğlu'nun ve öğrencilerinin ebru çalışmalarından ürettikleri kitap ayraçları

2023-2024 Okulumuzun Kıymetli Öğretmen Kadrosu

Ara

1/N Sınıfı öğretmenimiz Vedat SARI'nın hazırlamış olduğu Gaziantep/Şahinbey ÇEVRE İNCELEMESİ yayınını  sizlerle paylaşıyoruz.

*Gaziantep Şehri Hakkında Genel Bilgiler

*Okulun Bulunduğu Şahinbey Hakkında Genel Bilgiler

*Şehit Polis Mehmet Çelik İlkokulu Hakkında Kısa Bilgiler

Ara

Öğrenci meclisimizin Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Meclisimizde 25 Aralık Gaziantep'in kurtuluşu konulu resim yarışması düzenlenmesi kararlaştırıldi.

Tüm sınıflara atık kağıt kutusu konması kararlaştirildi.

Öğrenci meclisimizin Su elçisi Zehra Nisa Sönmez tarafından sınıflarda su israfıni önleme konusunda bilgilendirme çalışmaları yapması kararlaştırıldı.

Ara

3/İ Sınıf Öğretmenimiz Zühal Divriklioğlu'nun ve öğrencilerinin yapmış oldukları ebru çalışmasını sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.

"Şpmç Kitap Kulübü"

Jack LONDON'ın unutulmaz eseri "Martin EDEN"ı değerlendirmek ve üzerine konuşmak üzere toplandık.

“İçimde söylemek istediğim çok şey var.”

"Seni kitap okuyan insanlarla tanıştıracağım. Hayat, ancak böyle insanlarla bir araya geliyorsan yaşanmaya değer olur."

"Ben hasta bir adamım. Hayır, bedenim değil, ruhum hasta, beynim hasta. Bütün değerlerimi kaybettim sanki. Hiçbir şeyi umursamıyorum."

Çocuklarımızda Özbakım Becerileri

İhmal İstismardan Korunma/Mahremiyet Eğitimi

Öfke Yönetimi

Teknoloji Bağımlılığı

Ara

Meslek tanıtım günlerinde bugünkü konuğumuz Av.Ayça Yerli öğrencilerimizin merak ettiği konular üzerine konuştular. Ögrencilerimiz en çok avukat cübbesindeki renkleri merak ettiler. Nasıl avukat olunacağı üzerine bir çok soru soruldu. Umuyoruz ki bu gün bu salondan avukat olma hayali ile çıkan bir çok öğrencimiz olmuştur.