T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şehit Polis Mehmet Çelik İlkokulu

Tarihçe

 

Okulumuz   ilk adını   Gaziantep savunmasında büyük yarar gösteren Mustafa Yavuz 'dan ismin alan Yavuzlar Mahallesinde ismini almış olup 29 Ekim 1952 de Eğitim -Öğretime başlamıştır. Bina 600 m2 üzerine kurulmuştur. 1962 yılında kat ilavesi, 1975 yılında ek bina yapılmıştır. Okulumuzda 24 derslik, 1 Fen Laboratuvarı ve Okuma Salonu bulunmaktaydı. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında görevi başınsa Şehit edilen Polis Memuru Mehmet Çelik'in ismi verilerek ; okulumuzun ismi Şehit Polis Mehmet Çelik olarak değiştirilmiştir.2018 ek Yatırım bütçesine alınan binamız yıkılmış olup,2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılını yeni binamızda gerçekleştirmekteyiz.

             1952 yılında köklerini salan okulumuz, uzun yıllara dayanan eğitim deneyimi ve zengin mirasıyla tanınan bir ilkokuldur. Bugüne kadar binlerce öğrenciyi aydınlatan, öğrenmeye sevgi ve tutku katan bir okul olarak, her bir öğrencimize benzersiz bir öğrenme deneyimi sunma taahhüdüyle hareket ediyoruz. Eğitimde sınırları zorluyoruz!,Erasmus ve eTwinning projeleriyle dünya çapında bir vizyon oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizi farklı kültürlerle buluşturarak, dil becerilerini geliştirmelerine ve küresel vatandaşlar olarak yetişmelerini arzuluyoruz. Uluslararası projelerle öğrencilerimizin sadece sınıf duvarları içinde değil, tüm dünyada öğrenmelerini hayal ediyoruz.

              Okulumuz sanatın eğitime kattığı değeri ön planda tutarak, resimden müziğe, dramadan el sanatlarına kadar geniş bir sanat yelpazesine öğrencilerimizi yönlendirir. Sanatın eğitimdeki olumlu etkilerine inanıyor ve öğrencilerimizi bu alanlarda destekleyerek özgüvenlerini güçlendiriyoruz.

              Okulumuz geniş spor programları ile öğrencilerimize sporun değerini aşılar. Her öğrencimizin kendi potansiyelini keşfetmesine ve başarıya ulaşmasına destek oluyoruz.

              Her çocuk, kendi renkli dünyasını keşfetmeye hak kazanır. Okulumuz, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini ve ilgi alanlarını destekleyerek, onların en iyi versiyonlarına dönüşmelerine katkıda bulunuyor. Her öğrencimiz, benzersiz bir öğrenme yolculuğu yaşarken, topluluk içinde birbirine saygı ve anlayışla yaklaşıyoruz.

              Şehit Polis Mehmet Çelik İlkokulu olarak, eğitimdeki köklü deneyimi, uluslararası projeleri, sanat ve sporla buluşturduğu eğitim anlayışıyla öne çıkıyor. Siz de okulumuzun renkli dünyasını keşfetmek, öğrencilerimizin başarılarını paylaşmak ve bu eğitim yolculuğuna katılmak için bizi ziyaret edin.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2015 - Güncelleme: 07.01.2024 22:11 - Görüntülenme: 2330
  Beğen | 2  kişi beğendi